YouTube Symphony Orchestra


Den senaste innovationen är YouTube Symphony Orchestra, ett projekt med syfte att nå folk som normalt sett inte lyssnar på klassisk musik. (www.youtube.c0m/symphony)

Människor från hela världen kan nu ladda ner ett stycke som specialskrivits av den kinesiske kompositören Tan Dun, som ligger bakom filmmusiken till ”Crouching tiger, hidden dragon”, och sedan ladda upp sina filmade prestationer på nätet.

En jury med medlemmar från bland annat London Symphony Orchestra och Berlin Philharmonic väljer sedan ut ett antal klipp som Youtube-communityn får rösta på. Vinnarna flygs till New York för en utbildningskonferens och får uppträda i Carnegie Hall. Den 15 april är det sedan dags för världens första onlineorkester att uppträda – och konserten ska givetvis läggas ut på Youtube.

YouTubes symfoniorkester är det första YouTube-initiativet som accepterar bidrag från samtliga länder i världen. Alla dessa individuella bidrag kommer tillsammans att skapa en stor global kollaborativ symfoni. Plattformen fungerar även som en språngbräda för klassiska musiktalanger på YouTube.

Klassisk musik på Youtube

Classical music only channel på Youtube

EMI and Virgin classics on Youtube

DN

Newsdesk

SydsvenskanLeave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>