Webbens historia på tidslinje


www_historiaFör barnen som växer upp nu så är internet en självklarhet som alltid har funnits (i alla fall för dom). Vi som är lite äldre kommer ihåg en tid när internet och webben inte fanns. Att titta på denna tidslinje över utvecklingen är nästan lite hisnande och nostalgi. Jag började med internet 1992 när jag gick på högskolan och surfade runt på Gopher och Ftp servrar för att ladda ner program till min Atari ST. Tidslinjen visar utvecklingen av hypertext som är formatet som HTML som kom 1993 och webben (WWW) använder sig av.

Hade det funnits teknikhistoria i skolan så skulle det inte varit lika tråkigt att läsa historia i skolan. På högstadiet när vi läste om andra världskriget gjorde jag ett specialarbete om all teknik som togs fram för att vinna kriget som radar, nylon, syntetiskt gummi, penicillin, jet motorer, kärnvapen och bland de första datorerna som användes för att knäcka nazisternas krypterade meddelanden. Det var betydligt intressantare att fördjupa sig i än de torra historieböckerna. Teknik har större inverkan på samhällsutvecklingen än ”humanisterna” vill medge och påverkan av ny teknik på utvecklingen i samhället tycker jag ökar ur min subjektiva synvinkel.

 

Webbens historia: A timeline of the history of the World Wide Web


1 comment to Webbens historia på tidslinje

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>