VPN tjänster blir allt populärare


Aftonbladet , DN, SvD mfl. skriver idag om att forskarna på Cybernormer kommit fram till att 130000 ungdomar och Aftonbladet extrapolerar det till att  totalt en halv miljon gömmer sig för ipred. Säjer ni det. Det låter inte så mycket för mig, men alla har inte ännu hunnit lära sig hur man skyddar sin integritet på nätet genom att skaffa en VPN tjänst som kostar 40-50 kr/månad. Men intresset är stort och allt fler lär sig hur man skyddar sig mot övervakning och hur enkelt det är.

Jag skrev en artikel 1 april i år inlägget Guide till VPN tjänster som Dold, Relakks för att fildela och surfa anonymt och säkert, som fortfarande är det inlägg som har dragit mest trafik under en och samma dag, dvs. den dag  den 1:a april som IPRED lagen började gälla.

IPRED lagen är ett typexempel på hur det går när lobbyister får orimligt stort inflytande över lagstiftningen.  Ekvationen lyder: Lobbyister+Inkompetenta politiker = IPRED lagen. Sedan får man inte glömma påverkan från USA som amerikanska lobbyister ligger bakom. Vill vi ha en politik som i USA som styrs av lobbyister eftersom politikerna är uppenbart inkompetenta och korrumperade? Men det kanske inte enbart är inkompetens som gör att politikerna vill begränsa internet, utan det handlar nog mycket om rädsla för det okända. Många politiker är nog rädda att förlora sitt arbete när väljarna inte längre går att fylla med propagandan som de pumpar ut. De är rädda för vad internet kommer innebära för demokratin eftersom de vill definiera den skenbara demokratin. Internet är början till en alternativ sann demokratiutveckling inte bara i diktaturer utan även i skenbart demokratiska länder som Sverige och USA. Det är detta som Piratpartiet handlar om och inte om att fildela fritt. Därför kommer Piratpartiet att komma in i riksdagen vid  valet. Tillräckligt många människor tycker att internet inte ska strypas och övervakas som man gör med FRA lagen och IPRED lagen. Vad var det Reinfelt sa om att inte jaga en ungdomsgeneration? Jag kommer inte riktigt ihåg….Eller har jag drömt att han sa detta, för han kan väl inte ha ljugit medvetet?

Länkar:

StrongVPN

Surfa och fildela anonymt -40kr/mån, betala med SMS eller telefon inga loggar sparas

Så stoppar du automatiskt nedladdning och surfning när VPN tjänsten kopplar ner

Guide till VPN tjänster som Dold, Relakks för att fildela och surfa anonymt och säkert

Så fungerar en VPN tjänst

Anonine ändrar IP adresser – ändra IP range i Comodo brandväggen

Bli anonym på internet för endast 40kr/mån

Integritetshoten i samhället och på internet, FRA – ACTA – IPRED m.m.

I väntan på nästa blockering – Tuva Novotny

Aftonbladet

Hd

SvD

DN

Svt

Så förblir du anonym på internet, DN, SvD

Anonine.com


4 comments to VPN tjänster blir allt populärare

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>