Var inte FÖR hemlighetsfull på Facebook och på nätet


Lifehacker har en bra artikel som förklarar varför det kan vara negativt att inte dela med sig av något om sig själv på Facebook utom för den innersta kretsen av vänner. Om ni har sett Dokument inifrån: Du är Googlad,  så förstår ni vad som kan hända om man inte själv har en identitet på internet som kan väga upp i sökresultatet mot negativa rykten som kommer fram i sökresultatet på Google, som potentiella arbetsgivare hittar när de Googlar en person. Lifehacker menar också att om man inte bjuder på något om sig själv är det risk att negativa saker som andra lagt ut på Facebook eller någon annan stans kommer fram i ett sökresultat när en framtida arbetsgivare Googlar ditt namn inför en anställningsintervju på samma sätt som visades i den intressanta SVT dokumentären som finns tillgänglig till mars 2013.

Jag har följt Johan Ripås väg att skaffa sig en identitet på internet i samband med att han gjorde dokumentären Du är Googlad för SVT. Är du intresserad av SEO = Search Engine Optimization, dvs. sökmotoroptimering är detta ett intressant projekt som Johan och Nikke Lindqvist har gjort och fortfarande håller på med. En av de drabbade som Nikke också hjälper är Tina Ax som hade ett ex som jävlades med henne genom att lägga upp flera sidor om henne.

Läs mer:

http://www.bingmert.se/tina-ax-och-ratten-att-inte-beratta/

http://www.lindqvist.com/tag/johan-ripas/

http://www.bingmert.se/johan-ripas-rykteshantering-i-rampljuset/

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>