Test av VPN tjänster för att se på amerikansk kabel-tv som Hulu på nätet


I senaste numret av PC för Alla har man ett test av VPN tjänster som man kan använda sig av för att skaffa sig en amerikansk IP adress till datorn så att man låtsas att datorn står i USA och man då får har möjlighet att se amerikanska kabel-tv kanaler som sänder på nätet. Tidigare fanns det gratislösningar som Hotspot shield som fungerade sisådär men som slutligen blev helt blockerade av sajter som Hulu. VPN tjänster blev också blockerade till och från när Hulu upptäckte vilka IP nummer som kom från VPN tjänster genom svartlistning. VPN-tjänsterna har dock svarat med att komma på nya sätt för att tilldela ip-adresser som inte kan sammankopplas med just deras VPN-tjänst. Detta har gjort det svårt för Hulu att se vilka som kommer från USA och vem som använder en VPN-tjänst men som befinner sig utanför USA.

Det som behövs är alltså en VPN-tjänst som ger dig ett ip-nummer från USA och som kabeltjänsterna inte känner igen och har svartlistat. Du kan därför inte använda de vanliga svenska VPN tjänsterna som Anonine, Relakks, Privat VPN, Dold, Flashback, Mullvad, Noip.nu, med flera eftersom du då får en svensk ip adress. Dessa svenska VPN tjänster är dock användbara om du är utomlands och vill titta på SVT play som är blockerat för andra än de som bor i Sverige och Strong VPN har inga servrar i Sverige utan de kan ge ip adresser i 13 andra länder. Vill du se BBC på nätet behöver du en engelsk ip adress, som du kan få om du betalar lite extra hos Strong VPN.

I Pc för allas test så är StrongVPN bäst och billigast. Det kostar 7 dollar per månad eller 55 dollar för ett år. Motivering: ”Strong VPN är det största och mest rutinerade företaget vad gäller vpn-nätverk av den här typen. Företaget har varit i branschen sedan 1995 och erbjuder vpn-kopplingar i tolv olika länder. Strongvpn ser dessutom mest seriöst ut baserat på webbplatsen och all information som finns tillgänglig. Företaget har även de billigaste startpriserna för sina tjänster. Tack vare bra priser, gott rykte och pengarna tillbaka garanti väljer vi Strong vpn som bästa köp.”

Strong vpn har stöd för Windows XP, Windows 7, Windows Vista, Windows mobile, Mac OS X, iPhone och iPad, Linux, Internet Routers som är DD-WRT kompatibla.

Det är inte bara för att se på amerikanska tv serier på Hulu som du har nytta av Strong VPN. Det finns många skäl till att vilja vara anonym på nätet för att skydda sin integritet. Läs mer om VPN tjänster på min tidigare guide till VPN tjänster.

Länkar:

StrongVPN

Hulu Outside US – The Real Solution

Recensioner av Strong VPN

Guide till VPN tjänster

Amerikanska webb tv tjänsten Hulu blockerar proxyservrar och VPN-tjänster

http://www.tuvpn.com/

Ivacy

Surfbouncer


1 comment to Test av VPN tjänster för att se på amerikansk kabel-tv som Hulu på nätet

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>