Test av gratis Privat VPN


Klientprogram PrivatVPN

Klientprogram PrivatVPN

Det finns många VPN tjänster som man kan använda sig av för att skydda sin integritet på internet för att kunna fildela och surfa anonymt. De flesta kostar pengar ca 40-50 kr per månad. Det finns dock gratis VPN tjänster. En sådan gratis VPN tjänst är PrivatVPN.

Test av Privat VPN

Privat VPN finns som gratis VPN tjänst som du kan använda för att surfa anonymt. Gratis VPN tjänsten från PrivatVPN är dock inte tänkt att användas för fildelning eftersom dess hastighet är kraftigt strypt. Jag har testat PrivatVPNs gratis VPN tjänst för surfning. Kort sagt man får vad man betalar för ;). Det går alltså rätt segt att surfa, (mätte upp hastigheten till ca 0.2 Mbit/s nedladdning och 0.7 Mbit/s uppladdning) men har man tid att vänta på att sidor laddas så ok. Om man använder denna gratis VPN tjänst så bör man nog stänga av bildvisning, flash och annat bandbreddskrävande för webbläsaren. Behöver man bara tillfälligtvis surfa säkert på nätet så fungerar den. Jag rekommenderar dock att skaffa betalversionen av PrivatVPN eller Anonine VPN som är mycket snabbare. PrivatVPN skriver på sin hemsida att de loggar aldrig trafikloggar dvs. din ursprungliga IP-adress, så du kan känna dig säker. PrivatVPN använder ett klientprogram som man laddar ner till sin dator. Det har både fördelar och nackdelar. Fördelen är att det är mycket enkelt att komma igång även för den som inte är så datorkunning. En annan fördel är att om man är premium kund, dvs. betalar för PrivatVPN får man funktionen Stänga/Starta processer automatiskt. Då kan man säga till klientprogrammet som sköter VPN uppkopplingen att stänga av vissa program eller processer när man kopplar från VPN klienten. Jag har inte testat denna funktion ännu utan bara kört klienten i gratisläget med ett gratiskonto. Annars kan man göra som jag beskrivit i inlägget Så stoppar du automatiskt nedladdning och surfning när VPN tjänsten kopplar ner, men fördelen med PrivatVPN är enklare för nybörjaren med funktionen med att stoppa processer och program i klienten inbyggt. Den egna klienten ger också högre säkerhet än att köra VPN som finns inbyggt i Windows. PrivatVPNs klient skapar ett eget virtuellt nätverkskort i datorn kallat Win TAP-32 och använder 256 bitars Blowfish kryptering och login utförs med 4096 bits kryptering av lösen och autentisering. VPN i Windows bygger på MsChap 128 bit från Microsoft som sägs kunna dekrypteras på 8 timmar för den som har kunnande och rejäl hårdvara.

Länkar:

PrivatVPN

Bli anonym på internet för endast 40kr/mån

Så stoppar du automatiskt nedladdning och surfning när VPN tjänsten kopplar ner

Kolla vilken IP adress du har med ipboo.com

Guide till VPN tjänster som Dold, Relakks för att fildela och surfa anonymt och säkert

Så fungerar en VPN tjänst

SvD

Polisen skärper kamp mot olaglig fildelning – SvD

Antipiratbyrån kräver ny fildelarlag


2 comments to Test av gratis Privat VPN

  • Är det inte så att bredbandslevrantörerna inte spara historik med IP adresserna som andvänds? Då behöver man inte denna tjänst eller har jag fel?

    • Sigge

      I praktiken har du rätt att det är så det mer eller mindre har fungerat, men man använder inte VPN tjänster enbart för att fildela anonymt. Antipiratbyrån har bara varit efter de som använt fildelning med DC (Direkt Connect) som är lätt att spåra vem som delar ut vad och inte fildelning med Bittorrent teknik där en fil laddas upp i smådelar av många personer där man inte laddar ner hela filen från en person. Där har de hittills bedömt att de inte kan bevisa att ett visst IP nummer har delat ut hela filen med bittorrent tekniken..
      Så visst kan man säga att fildelningslagen IPRED varit ett tomt slag i luften och fildelning är i praktiken omöjlig att komma åt. Därför vill man ha datalagringsdirektivet från EU vilket skulle vara nästan lika tandlöst eftersom då skulle intresset för VPN tjänster explodera även om de skulle tvinga Svenska VPN tjänster att lagra trafikdata så skulle ryska VPN tjänster få ett enormt uppsving. Politikerna lär sig aldrig. Skivbolag och filmbolag känner till detta men vill maximera sina vinster utan att ändra sina affärsmodeller.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>