Ta betalt med betalkort i din iPhone, iPad eller Android mobil som blir en kortterminal


DN tipsar om iPhone appen Izette som man tillsammans med en kortläsare kan göra sin iPhone till en kreditkortsterminal. Det kostar 2,75 % av priset som man säljer för och en avgift på 1:50 kronor. Jag tycker det låter lite dyrt. Om man säjer något för t.ex. 5oo kr blir avgiften 13:75 kr plus 1:50. Det går även att mata in kortnummer manuellt om man inte har kortläsaren. Företaget Izettle har tagit fram appen och kortläsaren som man kan beställa gratis. Izettle är ett svenskt företag.

Square

Ett alternativ till Izette som funnits längre är Square. Square har fördelen att det förutom till iPhone fungerar att ta betalt även med iPad, iPod touch och Android mobiler. Liksom för Izette kan man från Square beställa gratis kortläsare och ladda ner app. Sedan kostar det 2,75 % av försäljningspriset. Om man matar in kortnumret manuellt så kostar transaktionen istället 3,5 % av köpesumman plus 15¢. Jag försökte ladda ner Square appen från Android market, men det står att appen inte är kompatibel med min Sony Ericsson Xperia X8 vilket var synd så jag kunde inte testa den på min mobil. Vad det verkar så kan man endast använda Square i USA.

Om man tittar på hur kortläsarna ser ut så läser Izettles kortläsare  chippet på betalkortet och Squares kortläsare läser magnetremsan. Där är ju att föredra att läsa av chippet som är säkrare. Jag tycker att iZettles lösning ser lite bättre ut och så är det ett svenskt företag vilket känns säkrare.

Länkar:

Engadget

Android Market – Square

Om iZettle -idg

2 comments to Ta betalt med betalkort i din iPhone, iPad eller Android mobil som blir en kortterminal

  • Som sagt, det låter lite ryt överlag för att få använda telefonen som ett sätt att betala med. Synd tycker jag.

  • Erik

    Detta fungerar fantastiskt bra och den e ju som sagt mycket billigare i längden för den lilla företagaren.
    Man kan debitera Max 150 000 SEK per dag vilket ett svenskt litet företag sällan gör en dagsvinst på.

    Mer fantastiska lösningar Frank izettle är nog att vänta. :)

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>