Starta din dator snabbare med hjälp av gratisprogram


Om du är trött på att din dator startar långsamt så kör du troligen en gammal version av Windows och så har du en massa program som autostartar när du startar din dator. Windows 8 startar dock betydligt snabbare än tidigare versioner av Windows, så det är i alla fall en anledning till att fundera på att testa den. Vill du behålla din Windows 7 för att du är nöjd med den och van vid den men är så trött på att det tar så lång tid för den att boota så kan du testa gratisprogrammet Soluto. Soluto är en uppstartningsanalysator och optimerare som övervakar den tid som behövs för att boota systemet. När programmet analyserat uppstarten grupperas programmen efter hur lång bootningstid de har. Programmen klassificeras också som borttagningsbara, ej borttagningsbara och potentiellt borttagningsbara. Du har två val för autostartande program: avaktivera eller fördröj. Ett avaktiverat program kan du bara starta manuellt efter bootning medans ett fördröjt program startas automatiskt efter bootprocessen är klar och Windows är igång.

Är du expert så vet du hur du gör detta manuellt genom att gå in i start, msconfig och bocka ur program under autostart, men för de som är osäkra är Soluto en bra hjälp för. Andra tips för snabbstart är att byta ut din hårddisk till en SSD disk eller använda dig av viloläge istället för att stänga av datorn varje gång. Särskilt SSD diskarna har blivit billigare och populärare. Vill du ha maximal snabbstart av datorn ska du därför ha en Windows 8 dator med SSD disk som du startar från viloläge eller vänteläge.

Läs mer:

Gratisprogrammet Soluto får fart på din dators slöa start

Hemsida Soluto

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>