Skapa dina egna tapeter med dina foton


Photowall har en tjänst där man kan skapa fototapeter från egna bilder man tagit. Det finns även färdiga bilder i ett galleri att välja mellan. Man kan måttbeställa tapeten så att den passar exakt till väggen. En tapet som är 4 m bred och 2,7 m hög kostar 2500 kr så det är inte direkt billigt, men inte heller fruktansvärt dyrt heller, men vill man vara unik så kostar det. Jag tror heller inte att man tapetserar ett helt rum med fototapet, det blir för mycket, utan man sätter den på en fondvägg som en stor tavla. Dock ingår tapetlim, men det är ju en mindre kostnad i sammanhanget.

Tapeten ska vara UV-beständig, brandskyddsklassad och avtorkningsbar. Jag tror att ett problemen med att ladda upp bilder som ska förstoras och täcka en hel vägg kan vara att upplösningen inte räcker till så det inte blir så snyggt när man gör en så stor förstoring. Jag tror det är bäst att göra en tapet till en mindre vägg på kortsidan av rummet och det blir också en större effekt.

Man kan ladda upp bilder i max 1 Gb filstorlek. Man ska nog se till att inte ladda upp en komprimerad bild tex. jpg bild utan ladda upp en bild i RAW format som inte är komprimerad. Det finns inte vad jag kunde hitta någon information om hur många megapixlar man bör ta bilderna i för att få ett bra resultat. Det står inget om att inte skicka för lågupplösta bilder som är komprimerade.  Man gör dock en manuell granskning av kvalitén på det uppladdade fotot och man får ett korrektur hemsänt innan man gör beställningen. Är man dock en duktig fotograf så kan man säkert få ett bra resultat, men jag tror inte att det är stor idé att ladda upp ett foto från en pocketkamera eller mobiltelefon.

Vill man inte beställa en tapet så kan man beställa en canvastavla med eller utan ram.

1 comment to Skapa dina egna tapeter med dina foton

  • En lösning på problemet med upplösningen skulle kunna vara att ta panoramafoton och sedan sätta ihop dem till en bild, det skulle också göra så att du kan ha bilden på en längre vägg. Men som du säger, man bör nog ha bra prylar för det hela också.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>