Så väljer du ett bra och billigt webbhotell för bloggen


Om du ska välja ett billigt och bra webbhotell är det första du funderar över är vad du ska ha webbhotellet till och vilka krav du har. Ska du bara ha en blogg eller ska du ha en webbshop eller något affärskritiskt? Har du något affärskritiskt då behöver du ha ett bra webbhotell med bra responstid och hög transaktionshastighet/bandbredd. Har du höga krav är det ingen idé att snåla och skaffa det billigaste webbhotellet du kan hitta.

Webbhotellstest

Kolla sedan in de webbhotellstester som Konsumentverket april 2008 och Internetworld 2009 gjort.
De kom fram till snarlika resultat. Konsumentverkets test var dock inte så teknikinriktat som Internetworlds test. Ta dock dessa test med en nypa salt om du är en användare med höga krav. Dessa test är mest en guide i djungeln för normalkonsumenter och inte för professionella.

Konsumentverket skriver: ”Skillnaderna mellan Surftown som vann testet och tvåan Binero är små. En något bättre kontrollpanel och snabbare uppladdningshastighet avgjorde till Surftowns fördel. I gengäld har Binero ett lägre pris. Priset ingår dock inte i betygssättningen”. Surftown vann konsumentverkets test över webbhotell på grund av deras avtal, tydliga prissättning, användarvänliga kontrollpaneler samt deras stora urval av tilläggstjänster.

Internetworld skriver ” har en sajt som inbjuder till dialog och öppenhet på ett sätt som bara Loopia och Surftown är i närheten av att matcha. Binero Wiki är ett utmärkt initiativ, bloggen likaså. Dessutom redovisar de sedan ett år tillbaka detaljerad information om alla deras servrars tillgänglighet. Beställningsproceduren är riktigt smidig och faktum är att Bineros tjänster också är bland de billigare i testet – bara de utpräglade lågbudgethotellen Cliche, Spray, One.com och Surftown, samt Crystone, har ett lägre pris.” Internetworld utser Surftown till bästa budget webbhotell.

Min egen rekommendation är att välja som är bra och billigt, eller som inte är lika billigt men mycket omtyckt. Du kan även möjligen om det viktigaste är att det är billigt. Fördelen med Surftown och Binero är att de är de enda som slopat bindningstiden.
Jag har fått bra service hos . När jag klagade på åtkomstproblem flyttade de mig till en annan server samma dag. Binero har jag ingen egen erfarenhet av men vad jag läst är deras kunder mycket nöjda med dem. Risken är dock att Binero med framgången i testet kommer få så många kunder och växa så fort att de får växtverk, men det antar jag att de är förberedda på.

Internetworld ger en del stryk till Spray som de inte kan lägga upp en WordPress blogg på, vilket är ett av de vanligaste användningarna av ett webbhotell. Strax efter testet kastar Spray in handuken.Spray lägger ner webbhotellet – 15000 kunder påverkas

webbhotells-test

Länkar: Webbhotellstest Internetworld

Råd & Rön: Webbhotellstest ledde till skärpning
Test av webbhotell i Råd & Rön
WEBBHOTELLSTESTET EPILOG: Det här lovar webbhotellen att förbättra

Andra bloggar om: Binero, webbhotell
Börja blogga
Intervju: Webbhotellet Surftown ställs mot väggen
9 saker att tänka på innan du köper webbhotell


7 comments to Så väljer du ett bra och billigt webbhotell för bloggen

  • Nabil

   Din kommentar lämnades alltså inte i syfte att bygga en länk till din sida i SEO-syfte. Jag förstår.

   • Sigge

    Vem kommenterar du?
    Är det inte du som själv som försöker bygga länkar i SEO syfte genom att massposta?
    Du behöver några fler inlägg innan No follow tas bort med NOFF. SÅ ännu har du inte lyckats. Lycka till!…..

   • Nabil

    Jag syftade givetvis på Elias. Jag må lämna en hel del kommentarer – men de tillför faktiskt ett värde till diskussionen.

 • Rent spontant så undrar man ju varför inte webbhotell implementerar Live-chatt funktioner. Jag menar, hur svårt kan det vara?

  Jag är visserligen ingen programmerare själv, men jag vill minnas att det finns ett antal färdiga lösningar för just det ändamålet.

  I övrigt är live-chattar bäst i mitt tycke då det finns många som hatar att tala i telefon med främmande människor, men som samtidigt inte orkar vänta i 24 timmar på ett mail. Då kommer en chatt till användning. Detta märks tydligt i USA ;)

 • Sigge

  Du behöver inte vara orolig att konkurrenten Elias ska få en dofollow länk eftersom han endast lämnat en kommentar. Fortsätt kommentera så får du snart dofollow länkar om jag inte tycker att du är för spammig vilket är en bedömningsfråga……och vilket humör jag är på.

 • Today, with the fast life style that everyone is having, credit cards have a huge demand throughout the economy. Persons out of every discipline are using the credit card and people who aren’t using the credit card have made up their minds to apply for one in particular. Thanks for sharing your ideas about credit cards.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>