Så kan du spåra en tappad Android mobiltelefon


Lifehacker visar de hur man skapar en motsvarighet till Apples ”Find my iPhone”, men till Android mobiler. För iPhone måste man betala $99 per år för tjänsten för Android kostar det under $6.50 men det är en engångskostnad. För iPhone måste man betala för att ha ett MobileMe konto för att kunna använda tjänsten Find my iPhone.

För att skapa motsvarande för Android så använder man appen Tasker . Jag tycker det verkar vara en användbar app med många funktioner förutom att kunna spåra sin mobil om man tappar den eller om den blir stulen. Man kan t ex. välja att vakna till slumpvis vald musikfil från sin musiksamling på mobilen. Mobilen kan läsa upp inkommande SMS med text-to-speach. Ställa in att starta dagen med en speciell applikation. Ändra kameraknapp eller annan knapp till andra appar. Ställa in att pausa musik när man startar en viss app och fortsätta musiken när man avslutar appen. Göra automatiska inspelningar av vad man säger när man pratar i telefonen till minneskortet. Sätta på en musikspelare när man sätter in hörluren i hörlursuttaget, m.m.

Länkar:

Lifehacker

Tasker


1 comment to Så kan du spåra en tappad Android mobiltelefon

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>