Nu kommer den första Blu ray med 3D stöd, Samsung BD-C6900


Samsung BD-C6900

Samsung BD-C6900

Nu släpper Samsung sin blu ray spelare, BD-C6900 som har stöd för 3D filmer.

Flera tillverkare har tv-apparater med 3d-stöd på väg ut nu i april, (Samsung, LG, Sony, Panasonic och Philips) men det blir inte mycket till upplevelse utan spelare med 3d-stöd. För att kunna se 3D-filmer måste man ha en 3D-förberedd tv samt 3D-glasögon. Samsungs blu-rayspelare BD-C6900 stödjer branschens standard för 3D vilket innebär att den kan anslutas till alla tv som stödjer samma 3D-standard och som har hdmi 1.4 (3D).

För att kunna njuta av 3d-bild i tv:n räcker det dock inte med en 3d-kapabel tv och en blurayspelare, du behöver även ett par glasögon. Samsung satsar på den aktiva varianten och räkna med att du behöver betala minst en tusenlapp per uppsättning glasögon.

Under april är de allra första av Samsungs blu-rayspelare BD-C6900 på plats i butikshyllorna. Intresset för filmer i 3D växer. Det kommer allt fler titlar och på bio har 3D-filmer fått sitt genombrott. Monsters vs. Aliens är ett exempel på blu-rayfilm som kommer att släppas för 3D. Naturligtvis spelar BD-C6900 även vanliga blu-ray- och dvd-skivor.

Samsung BD-C6900 glasögon

Samsung BD-C6900 glasögon

Andra finesser den har:

Wifi – trådlöst nätverk

Internet@TV/Samsung Apps, med innehåll från Netflix, Pandora, Vudu, Blockbuster, Picasa, Twitter och Youtube

Samsungs 3D-tv kommer i april. Det rekommenderade priset för Samsung BD-C6900 är 4000 kronor.

Länkar:

IDG, MyNewsdesk

1 comment to Nu kommer den första Blu ray med 3D stöd, Samsung BD-C6900

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>