Ladda ner torrents direkt till Dropbox utan torrentprogram med Boxopus


Nu har det kommit en tjänst som är i betastadiet för att ladda ner torrentfiler direkt till ditt Dropboxkonto utan att ens ha ett torrentprogram. Denna tjänst som i betastadiet är gratis och obegränsad heter Boxopus. När man släpper tjänsten skarpt kommer man att begränsa den.

Jag kan se många möjliga användningsområden för Boxopus. När man är på arbetet eller i skolan och man inte får eller kan ladda ner torrentfiler så kan man använda tjänsten och ladda ner filerna till sitt Dropbox konto. Fördelen är att filen är åtkomlig via Dropbox till alla enheter som man har och som har åtkomst till Dropbox, vilket är de flesta antingen genom datorns filhanterare eller en Android eller iOS app eller via Dropbox hemsida i webbläsaren.

En annan fördel är att man laddar ner torrentfilen anonymt eftersom det är Boxopus server som laddar ner filen till sin Dropbox och sedan flyttar över filen till ditt Dropboxkonto, så det är Boxopus servers IP nummer som syns som nedladdare. (Är du dock orolig för din integritet och kunna ladda ner anonymt så skaffar du en VPN tjänst som t.ex. Strong VPN vilket även möjliggör att se på amerikanska videotjänster som Hulu och Netflix som är blockerade utanför USA.)

Nackdelen är att efter att filen har laddats ner så måste den synkas och laddas ner lokalt. Därför så blir nedladdningstiden ungefär dubbelt så lång som om man laddat ner torrentfilen direkt.

Har man en iOS enhet som iPhone eller iPad så kan man inte ladda ner torrents om man inte Jailbreakar den, så är Boxopus smidig för Dropbox kommer man åt från iOS så behöver man inte ladda ner filen till datorn och sedan lägga upp den på Dropbox för att föra över filen till iOS enheten. Några sajter har stöd för Boxopus så man kan ladda ner torrents med sin iOS enhet därifrån till sin Dropbox: torrentsajterna TorrentReactor, Fulldls.com, Vertor.com och Torrentzap.com stödjer Boxopus så man bara klickar på en knapp så laddas filen ner till Dropbox via Boxopus som hoppas att fler sajter snart kommer med enklicksstöd så man inte behöver ladda ner torrentfilen som man lägger in i Boxopus för att ladda ner torrent innehållet.

Läs mer:

Torrentfreak

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>