Internettrafiken och fildelningen ökar


Det rapporteras att fildelningen ökar igen. Nähä, vilken överaskning (not). Innan man antog IPRED lagen 1 april så förutsåg jag att fildelningen kommer bara att gå under jorden med hjälp av anonymizeringsnätverk som VPN tjänster som Relakks, Mullvad, Strong VPN, Ivacy, Dold……osv. Vilka olika alternativ som finns skrev jag om 1: april i Guide till VPN tjänster som Dold, Relakks för att fildela och surfa anonymt och säker. Detta inlägg blev otroligt populärt och besökarantalet på bloggen slog alla rekord. Jag hade 4206 sidvisningar endast på detta inlägg under dagen 1:a april när IPRED lagen började gälla. Det visar vilket enormt intresse det finns för att skydda sin integritet som det ju egentligen handlar om.

Företag som tillhandahåller VPN tjänster är de stora vinnarna. Bl.a. så står 180 000 personer i kö för att bli kunder hos IPREDator när den släpps inom kort efter den betatestningen som nyligen startat och nu har 3.000 personer börjat beta-testa IPREDator. Om det finns så stort intresse för att betala för att skydda sitt privatliv på nätet borde det gå att få kunder till betaltjänster på nätet. Snacket om att särskilt ungdomar vill ha allt gratis är överdriven propaganda. Finns det vettiga tjänster så är många villiga att betala för sig.

Den som kan något om internet kunde lista ut med stortån att fildelningen skulle gå ”under jorden” som DN så dramatiskt kallar det för. Jag skrev ett inlägg om detta 13:e februari: Så surfar och fildelar du anonymt och säkert, om att rättegången mot The Piratebay var ett slag i luften och presenterade några alternativa lösningar för att skydda sitt privatliv på nätet.

Vad är då Henkan Ponténs kommentar, jo  han trodde att återhämtningen skulle komma snabbare så enligt honom har lagen varit effektivare än han trodde. Han är i alla fall ingen mästare på bortförklaringar i alla fall.

Länkar:
Full fart på fildelningen

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>