Internet i TV:n är början till slutet för TV-tablån


Webb TV med interaktiv TV och internetanslutna TV-apparater är den hetaste TV- trenden i år och början till slutet för tablå TV:s död. I år kommer flera TV tillverkare med nya modeller som har bättre inbyggda nätverksmöjligheter och möjligheter att använda tjänster på internet.

Intel och Yahoo har skapat ett nytt tv-applikationsramverk kallat Widget Channel med syftet att förbättra dagens traditionella tv-tittande med kompletterande Widgets som kan ge information i realtid och erbjuda interaktiva funktioner anpassade till tittarnas behov. Man tar det bästa från internet och förhöjer upplevelsen av att se på TV genom att skapa interaktivitet genom Widget channels.

Widget channel och Intel® Media Processor CE 3100

intel-widgets2

Widget Channel är ett Linux-baserat operativsystem som använder Intels Mediaprocessor CE 3100. Widget Engine är en av de tillgängliga programvaror på enheten. Carrier-specifika backend-tjänster finns med möjliga tillägg såsom visa reklam som drivs av Yahoo! eller andra. Varje Widget Channel implementering kan välja sitt egen widget Galleri och eventuellt få extra innehåll från en kompatibel widget galleri som erbjudes av Yahoo!.

En av de bättre integrationerna med internet är t.ex. Netflix’s avtal med koreanska LG Electronics. Deras partnerskap kommer att leverera en ny serie av HD TV med Netflix tjänsten inbyggd. Med 12.000 titlar att välja på vid lanseringen, kommer denna TV: n är bli mycket populär om prissättning blir rätt.

Andra TV-tillverkare som Samsung, Sony, LG och VIZIO kommer med TV-apparater med Yahoo widget teknik integrerat i sina produkter. Dessa Yahoo widgets ger inte bara ge Yahoos innehåll av sport och nyheter, utan ger snarare en plattform på vilken widgets kan byggas.

Samsungs Internet@TV

internettv

Genom att koppla din TV till internet kan du med denna funktion enkelt titta på videoklipp från You Tube direkt i TV: n. Du kan även komma åt Yahoo och Flickr samt information om väder, sport och nyheter med internet@TV. Tjänsten uppdateras kontinuerligt med nya Widgets som du enkelt kan ladda ner direkt till din TV. Internet@TV fungerar även trådlöst med en USB-adapter (köpes separat)

Inom LED-tv lanserar Samsung under april två serier: 6-serien och 7-serien. I juni kommer ytterligare en, 8-serien. LED-tv kommer att finnas tillgängliga i storlekar från 32 till 55 tum.  Nya LED-tv har medi@2.0, medielösningen där innehåll från en rad olika källor lätt blir åtkomligt. Samsungs nya LED tv ger rekordtunn platt tv.


Yahoo Widget motorn för webben konverterad att fungera på TV apparater

Nu har samma webb widgets konverterats över till digital-TV. Widget motorn har ett enkelt regelverk och ett Widget Development Kit (WDK) som gör det möjligt för utvecklare att anpassa koden för dessa nya ansluten TV apparaters begränsade hårdvaru. Dessutom ger Yahoo’s Widget Channel API tillgång till Internet-teknik, inklusive Konfabulator’s JavaScript och XML och HTML.

Det finns redan ett par Yahoo! TV widgets tillgängliga nu och flera har aviserats som kommer snart. Det är på gång widgets från Showtime, Netflix, Blockbuster, CinemaNow, The New York Times, USA Today Sports, CBS Fantasy Football, Rallypoint Fantasy Sports, Acedo Funspot Spel, Flickr, och, naturligtvis Yahoo (nyheter, väder, finans och video) har aviserats.

yahoowidget1

Twitter på din TV

Det kommer också att finnas en Twitter widget tillgänglig. Denna widget ensam skulle kunna etablera ett helt nytt område för interaktiv television. Som vi redan har sett på kanaler som CNN, använder redan några reportrar Twitter för att samla information i realtid om händelser från TV-tittare. Tänk hur många fler människor som kan delta om Twitter var aktiverat på själva tv apparaten. Förutom för nyheteskanaler skulle andra tvprogram kunna använda Twitter i underhållningssyfte, vilket möjliggör en levande tillbaka kanal där du kan Twittera dina tankar eller frågor om innehållet du ser.

Även MySpace kommer på TV

Bland de komponenter som finns tillgängliga idag har Yahoo har aviserat en eBay widget, en CBS Entertainment widget och en MySpace widget. Det är MySpace widgeten som fått mest uppmärksamhet eftersom den gör det möjligt med tvåvägsinteraktion med sociala nätverk och med dina vänner samtidigt som du tittar på TV.

MySpace widget-användare kommer att kunna ta emot dynamiska uppdateringar från vänner, läsa och svara på meddelanden, bläddra vänners profiler, foton och förfrågningar och se status och humör uppdateringar. Det tar bort ensamheten från att titta på TV och gör den till vad som kan bli en mer social upplevelse. Det är lätt att tänka sig grupper av vänner tittar på program tillsammans, och chattar med varandra under programmet och kommenterar programmet.

MySpace widgeten, liksom flera andra, kommer att ha reklamstöd. Det väcker frågan om dessa nya widgets kan bli en källa till reklamintäkter för producenter av innehåll. När fler människor flyttar tv-program för senare visning, hoppar genom reklamfilmerna med fjärren,  drabbas TV-programmens reklamintäkter.

Kommer internetanslutna TV-apparater slå igenom?

Kommer de nya internet-anslutna TVn fungera där Webb-TV misslyckats? Det är möjligt. Den här gången transplanterar vi inte bara Internet i sin helhet till vardagsrummet, där många människor redan förvarar sina laptops och netbooks  för snabb Google-sökning eller sufning under TV-tittandet.

I stället kommer TV upplevelsen förhöjas genom interaktiv teknik – som du kan välja att använda eller inte använda som du vill. Om du bara slappna av, du kanske vill bara njuta av den normala passiva TV programmen. Men för vissa evenemang – favorit shower, sport, nyheter – kan du välja att interagera med andra via widgets över sociala medier såsom MySpace och Twitter. Andra widgets såsom nyhets och underhållnings service kommer också vara bekvämt sätt att få information utan att plocka fram datorn.

Den springande punkten här med dessa nya internetanslutna TV-apparater är att de inte ersätter vad folk tänker på som en TV-upplevelse. Det förklarar Genevieve Bell, en antropolog och direktör för användarupplevelse gruppen i Intels digitala hem grupp.  Hon anser att människor har mycket starka band till sina TV-apparater. ”Varje försök att lägga till Internet  innehåll på TV apparaten måste vara lika enkelt som att se på TV som man är van vid och inte inkräkta på de erfarenheter och beteende mönster användarna är vana vid.”

Vad det innebär, säger hon, är att samverkan måste ske med hjälp av en vanlig fjärrkontroll – inte ett dator tangentbord eller en webbläsare på skärmen.
Den enda fråga som återstår är om folk kommer att köpa en ny TV bara för widgets? Antagligen inte. Detta är ett roligt tillägg, men inte ett stort tekniskt genombrott som HDTV. Men ändå, om du är ute och tittar efter en ny TV ändå, så kommer en internetansluten TV säkert komma med på listan över funktioner att överväga.

Länkar:

Intel visar upp brett stöd för internet i TV:n

Samsungs nya LED tv ger rekordtunn platt tv

Samsung UE-46B7050, Bästa TV:n på marknaden

Intressant


1 comment to Internet i TV:n är början till slutet för TV-tablån

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>