Gratis online ritprogram för flödesdiagram, mindmaps m.m.


Ett av de populäraste ritprogrammen online för att rita flödesscheman, flödesdiagram, mind maps, organisationsscheman m.m. är Lucidchart. En liten nackdel med denna onlinetjänst är att man måste registrera ett konto för att använda tjänsten. Den stora fördelen är dock att ritprogrammet körs i webbläsaren så du behöver inte ladda ner och installera något på datorn. Om man använder IE 8 så får man upp en varning när man startar att man bör använda en annan webbläsare som Chrome eller Firefox som fungerar bättre och snabbare till Lucidchart. Man kan se Lucidchart som ett ritprogram som ersätter Microsoft Visio.

En lite annorlunda funktion är att om man utvecklar appar till iPhone och iPad kan rita ”Mockups” och designa utseendet på skärmbilderna för appen man utvecklar. Detta går dock inte med gratisversionen.

Man kan jobba online tillsammans med andra i realtid och man kan dela med sig av det man ritat i programmet. De ändringar som en användare gör pushas direkt över till övriga användare utan att man behöver synkronisera.

I gratisversionen så är lagringsutrymmet begränsat till 25 MB och antal objekt per dokument begränsat till 60 och 2 st samarbetspartners. I betalversionerna kan man både importera och exportera till Visio. Ett gratisalternativ som kan importera från Visio är online ritprogrammet diagramly: http://www.diagram.ly/ som har fördelen att det inte kräver registrering. Denna tjänst har dock inte lika många funktioner och inget samarbetsläge men den har många olika typer av figurer och även clipart.

Andra liknande online ritprogram:

http://www.gliffy.com/
http://www.lovelycharts.com/
http://flowchart.com/
Mindomo: Online Mind Mapping Tool
Mindmeister: mindmap
DrawAnywhere

Priser: https://www.lucidchart.com/users/registerLevel

Personal

For individuals

Professional

For independent professionals

Team

For businesses and workgroups

Free

For the penny-pincher

$4.95 / month 
or $39.95 / year
$9.95 / month 
or $99.95 / year
From $25 / month 
or $249 / year
Free
1 User 1 User Multiple Users 1 User
5 Collaborators Unlimited Collaborators Unlimited Collaborators 2 Collaborators
100 MB 1 GB Starting at 5 GB 25 MB
Unlimited Objects
per document
Unlimited Objects
per document
Unlimited Objects
per document
60 Objects
per document
  Premium Features:
MS Visio Import/Export (.vdx)
Wireframing / iOS Mockups
Revision history
Premium Features:
MS Visio Import/Export (.vdx)
Wireframing / iOS Mockups
Revision history
Shared templates and images


Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>