Free android apps eller free iPhone apps?


Om man googlar ”free android apps” så får man Ungefär 1 430 000 resultat. Om man googlar ”free iphone apps” får man ungefär 4 110 000 resultat. Rätt otroligt faktiskt. Alltså leder iPhone rätt överlägset på Google över Android.

På sökresultat nr 1 i Google för ”free android apps” hittar man sidan Android Freeware Directory, – Best and Free Software for Android mobile platform. Här kan man ladda ner 988 gratis Android applikationer till sin Android telefon. Sidan ser mycket tråkig ut och det finns inga betyg eller recensioner på apparna. Så den sidan var ingen höjdare  trots att den låg som första sökresultat. Synd också att jag inte har en Android telefon så jag kan ladda ner de 988 gratis programmen och testa dem ;-).

Som sökresultat nr 2 i google kommer riktiga Android market: http://www.android.com/market/free.html. Här ser det bättre ut, men jag saknar även här betyg och användarrecensioner. Mycket dåligt. Har de inte hört talas om att webben har blivit social eller? Svårt att hitta godbitarna om det inte finns någon topplista på vilka som är de appar som är populärast och som har högst betyg. Se och lär av hur Firefox har ranking och statistik för sina tillägg som man laddar ner så man kan se vilka tillägg som är populärast och läsa användarrecensioner. Det finns heller ingen sökfunktion.

Två intressanta appar som jag hittade är Camera 360 samt Photoshop.com Mobile.

En app som finns här men jag inte kunde hitta och som verkar intressant är TwonkyServer Mobile. Med den kan man spela upp musik, bilder och filmer över nätverket med apparater som har stöd för UPnP™ & DLNA® till exempel Xbox 360 och Playstation 3. Den är gratis också och finns även till PC men den kostar pengar. Den verkar inte finnas till iPhone. Rätta mig om jag har fel.

Länkar:

TwonkyServer mobile demo

IDG: Twonkyserver mobile: Dlna till din Android

På sökresultat nr 1 i Google för ”free iphone apps” hittar man sidan Top 148 Free iPhone Apps. Kass sida. Mycket gratis spel som man kan testa men sen måste köpa.

Sökresultat nr 2 http://www.iphoneapps4free.com var ännu sämre.

Först som resultat nr 5 kommer den officiella sidan http://www.apple.com/iphone/apps-for-iphone/. Här kan man dock inte kolla igenom vilka gratis program som finns om man inte installerar iTunes. Vad är det för sätt? Det blir nog inte någon iPhone för mig, kanske som reservtelefon om jag hittar en billig begagnad iPhone.

1 comment to Free android apps eller free iPhone apps?

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>