Förbjud också Skype: Skype försvårar brottsutredningar, går ej att avlyssna
Om myndigheterna vill komma åt de verkliga bovarna så borde de förbjuda Skype för att kriminella använder det eftersom det inte går att avlyssna.
Italiensk polis protesterar mot Skype eftersom kriminella använder Skype eftersom det är krypterat och inte går att avlyssna. Dessutom delas trafiken upp i små paket vilket gör det ännu svårare att avlyssna.
Eftersom Skype är gratis och telefonbolagen förlorar pengar eftersom de inte kan konkurrera med gratis så borde man stifta en lag att man får inte ge bort något gratis
för då kan inte monopolen mjölka pengar och då blir det så synd om dessa stackars gamla monopolister.
(Man tror inte att det är sant, men det finns faktiskt redan flera länder som spärrar Skype för att skydda sina nationella telebolag. Se Pär Ströms rapport nedan)
Krypteringen i Skype är alltid påslagen. Vad säger ni om det FRA? Om alla krypterar kommer er superdator inte att räcka till. Så när ni ändå håller på och jagar fildelare, så kan ni förbjuda kryptering också. Kryptering är förbjudet att använda i vissa diktaturstater som t.ex. Iran, som försöker kontrollera och filtrera Internet för medborgarna. I Frankrike var kryptering förbjudet fram till 1999, vilket de ändrade på p.g.a att de inte ville bli avlyssnade av det USA-ledda avlyssningsnätverket ”Echelon”. Nu börjar det dock pratas i EU-kretsar om att förbjuda kryptering. Detta låter mycket läskigt. Redan nu beslagtar amerikanska tullen bärbara datorer som de kopierar hela innehållet i. Otroligt men sant:
Bärbara datorer beslagtas av amerikanska tullen

Tullen kan få söka igenom dator och mp3-spelare efter piratkopior

I Storbritannien måste man lämna in kryptonycklarna till myndigheterna vid efterfrågan. Dvs om ex polisen frågar efter nyckeln för att kunna läsa av din krypterade hårddisk eller din krypterade e-post osv så måste du lämna dessa, annars blir du straffad. Terrorlag tvingar djurrättsaktivist lämna ut kodnycklar

Redan nu går det att surfa och fildela anonymt. Kriminella och terrorister kommer få ännu större möjligheter att gömma sig när det kommer skapas fler krypterade tjänster för fildelning när myndigheterna jagar fildelare.

Läs även Pär Ströms rapport Storebror tar fram munkavlen på http://www.dnv.se/filtrering/
DN: Dag 4
SvD: Pirate Bay: Idag förhörs de åtalade
DN: Pirate Bay-åtalad tog poängseger
DN: Bloggare skrattar åt rättegång

Skicka gratis SMS på nätet.
IDG: Därför vill EU avlyssna Skype
SvD: Skilda världar i Pirate Bay-målet
DN: Juridiken släpar efter tekniken

2 comments to Förbjud också Skype: Skype försvårar brottsutredningar, går ej att avlyssna

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>