Fem sätt att maximera din bärbara dators batteritid


PC World tipsar om fem sätt att maximera din bärbara dators batteritid. De har dock missat den allra viktigaste: ha inte nätsladden ikopplad hela tiden för då förkortar du din bärbara dators batterilivslängd. Bäst är om du helt kan ta ur datorns batteri när du kör på nätadapter, annars se till att köra några urladdningscykler minst en gång i månaden, gärna ett par gånger i månaden.

De tips som PC World tycker du ska använda för att öka batteritiden (och inte batterilivslängden som jag tycker man också ska tänka på):

1. Koppla in nätadaptern och ladda batteriet när det är möjligt. (Kanske inte ett klockrent tips om man vill maximera batteriets livslängd se ovan, då det är bra att ibland ladda ur batteriet.)

2. Minska skärmens ljusstyrka.

3. Hitta program som körs på högvarv i onödan genom Ctrl-alt-delete och kolla i Aktivitetshanteraren om det finns processer eller program som ligger på hög CPU användning som inte körs eller ligger i bakgrunden.

4. Stäng ner program som inte används utan bara ligger i bakgrunden och drar resurser.

5. Stäng av onödig hårdvara som DVD-läsare, Wifi, Bluetooth. Detta kan man göra i Kontrollpanelen, enhetshanteraren.

Läs mer:

PC World

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>