Dagens videotips 5min.com – DIY instruktionsvideo site


valentines_logo

5min.com hittar man korta DIY (Do It Yourself) instruktionsvideos inom katgorierna konst, ekonomi, mode, sport, hälsa, teknik, matlagning, spel, husdjur, musik, föräldraskap, resor, fordon, m.m.

5min är en sajt där man kan dela med sig av sina kunskaper. Idén är att alla lösningar kan förklaras visuellt på kortare tid än 5 minuter.

Sajtens filosofi är att alla är experter på någonting som kan lära ut till andra, så varför inte dela med sig?

Vad som är speciellt med 5min är att de utvecklat en videospelare som låter tittaren se klippet i slowmotion eller bild för bild, zooma in och ut m.m. På ena sidan har du all information relaterad till videoguiden du tittar på. Om du till exempel inte har förstått nåt som har sagts på en video finns en textversion att gå till. Givetvis precis som på andra videosajter hittar du också kod för att länka och bädda in 5mins videos på din hemsida eller blogg.

Sajten kan verkligen rekommenderas. Visserligen finns andra bra videosajter som Youtube, wonderHowTo, men det är hög kvalitet på innehållet i klippen till skillnad från YouTube.

Metro teknik om DIY:

Andra bloggar om: 5min.com, 5mininstruktionsvideo, DIY, hobby, videoklipp

Länkar: Videojug, En sajt fylld av informationsvideor. Livligt community som betygsätter videor.
Sutree, samlar videor från många olika instruktionssajter. Här finns allt man kan tänka sig och den har en bra sökfunktion. Mer än 37000 videos.
Wikihow, är inte videocentrerad, utan textfokuserad med videos som komplement. Här kan alla vara med och hjälpa til att förbättra guiderna och artiklarna som på Wikipedia.
Måla
Inredningskurser

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>