Bloggtipset – Adobe börjar blogga, Adobebloggen med videoskolan


CAP&Design berättar idag att Adobe har börjat blogga: ”Satsningen är enligt Adobe fortfarande på experimentstadiet men tanken på en blogg har funnits länge hos personalen på Adobe Sverige.
– Vår videoskola blev avstampet för bloggen eftersom vi behövde någonstans att publicera den. Men i framtiden kommer det att vara våra produktspecialister som bloggar mest, säger Sussi Persson, pressansvarig på Adobe Sverige.”

Jag tycker det verkar vara en trevlig blogg. Det som verkar vara huvudnumret är videoskolan som man lägger ut en ny del av varje dag. Det är som de skriver inga jätte-tutorials à la Lynda.com, men det kanske man inte heller har tid med alltid. Jag tycker dock att de kunde vara aningen längre. Del 2 är rätt ok. 2,5 minuter och mycket bra info. Del 3 och 4 var dock rätt korta och oinformativa. Det enda intressanta var att det finns adapters för XLR kontakt för riktiga mikrofoner.

Dessutom har man en tävling för de som skriver kommentarer på bloggen om videoskolan så man kan vinna ett videoredigeringsprogram  Adobe Premiere Pro CS4 som är värt 10000 kr. För att vara med och tävla måste du vara först med att kommentera någon av de 20 videolektionerna. Vinner gör den som antingen bidragit med det bästa videoredigeringstipsetställt den viktigaste frågan eller bäst motiverat varför du vill vinna!

Länkar: Adobebloggen

Cap&Design Adobe börjar blogga

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>