9 appar för att redigera video på din mobiltelefon


Med de nya smartphones med flerkärninga processorer så är det till och med möjligt att redigera videofilmer relativt smidigt på grund av att prestandan snart kan börja mäta sig med en enklare dator. I många fall har en smartphone bättre prestanda än en några år gammal lite enklare dator. Min Samsung Galaxy SII är bättre på att spela upp full HD videoklipp än min några år gamla laptop som har en strömsnål lite föråldrad processor och inget separat videokort.

Nu är dessutom kamerorna och sensorerna i de bästa smartphones så bra att de fungerar bra att filma i HD med godkänt resultat som går att spela upp även på en större HD skärm.

Antingen du har en iPhone eller en Android mobil så finns det flera videoredigerings appar att välja mellan. Varför ska man då redigera filmerna i telefonen istället för i datorn? Vill man bara göra enklare saker som att ta trimma lite i början och slutet eller slutet för att skicka upp klippet på YouTube så är det enlklare och snabbare att göra det direkt i kameran. Tidigare var det mest bildredigering som blivit mycket populärt i mobilen, men nu men den allt bättre prestandan i mobilerna så kommer videoredigering i mobilen bli allt mer populärt och vanligt.

Mashable har listat 9 appar för att redigera video på din smartphone. Apparna de tipsar om är:

iMovie 38 kr (iOS)

iSuper8 15 kr (iOS)

Vyclone Gratis (iOS)

VidTrim Pro 20 kr (Android)

Viddy Gratis (iOS)

Videolicious Gratis (iOS)

Lapse It Pro 13 kr (Android)

AndroMedia HD Gratis (Android)

CinemaFX 15 kr (iOS)

1 comment to 9 appar för att redigera video på din mobiltelefon

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>