De bästa dikteringsprogrammen

Med de bästa dikteringsprogrammen kan du skapa memo, e-post, tal och andra dokument med bara din röst. Vissa dikteringsappar ger dig också möjlighet att styra din dator eller mobil med rösten, så att du kan öppna appar och navigera på webben när du inte kan eller inte vill med fingrarna.

Här är en kort listan över de bästa dikteringsapparna

Windows 10 Speech Recognition

Taligenkänning använder två olika skärmgränssnitt beroende på vad du gör. Det finns ett gränssnitt för diktering och ett separat för röstkommandon, som att öppna program och rulla sidor. Taligenkänning förbättras ju mer du använder det. Du kan välja att låta Windows skanna dina inskrivna dokument för att få en bättre känsla av dina språkliga val. Cortana är den andra Windows taligenkänning. Att säga ”Hej, Cortana,” väcker denna AI-assistent, och du kan be den om att söka på nätet, öppna appar, spara korta anteckningar och slå upp vägbeskrivningar.

Pris: Ingår i Windows 10

Noggrannhet: Vid transkription av 250 ord hade Windows taligenkänning 12 fel. Mer än hälften var relaterade till stora bokstäver, och två var felaktiga ord. Rekommendation: Windows taligenkänning och Cortana erbjuder tillsammans ett övertygande diktatpaket för personer som kör Windows och använder Microsoft-appar. Om du komponerar i många appar som inte är gjorda av Microsoft kan du kanske leta efter ett annat alternativ.

Språk: Räknar inte olika dialekter separat, Windows taligenkänning stöder åtta språk: kinesiska, engelska, franska, tyska, italienska, japanska, portugisiska (endast brasiliansk) och spanska.

Spåra vilken telefon som helst

Med iPhone appen Spåra vilken telefon som helst: https://apps.apple.com/se/app/sp%C3%A5ra-vilken-telefon-som-helst/id1093045594

kan du:

– Visa live i realtid för din familj eller vänner på en privat karta, utan att ringa eller störa dem

– Se platshistorik för mobiltelefoner för idag, igår och upp till 30 dagar i premiumversion

– Få uppdateringar i tid och realtid när vänner eller familj lämnar eller anländer till skolan, högskolan, hemmet eller arbetet

– Ta emot SOS-larm i realtid från din familj och vänner

– Spåra enkelt förlorade eller stulna telefoner

– Ställ in en säker omkrets med vårt stängselspårningssystem för dina barns säkerhet

– I Premium-version lägg till mer än en mobiltelefon för att spåra och se de senaste 30 dagars platshistoriken

– Spårning av envägs mobiltelefon. Endast du kan spåra dem, de kan inte spåra dig tillbaka. Skapar inte en cirkel eller slinga

Vem kan ha nytta av appen?

Du är förälder och är orolig för dina barns säkerhet.

Du som pojkvän är orolig för din flickväns säkerhet ( Du kan inte spåra mobiltelefoner för någon utan bara de telefoner som du känner personligen) Det här är inte en spionapp. Du behöver samtycke innan du spårar.

Två prenumerationsalternativ:

– $ 6,99 / månad

– 69,99 dollar / år

– Betalning debiteras på iTunes-kontot vid bekräftelse av köp.

– Prenumerationen förnyas automatiskt om inte automatisk förnyelse stängs av minst 24 timmar före utgången av den aktuella perioden.