Mejla stora filer via Winzips servers gratis


Det finns en hel del olika webbtjänster som man kan använda sig av för att skicka stora filer med mejl med. Nackdelen med de flesta tjänsterna är att de ofta är begränsade till en filstorlek på 25 MB. Winzip har skapat tjänsten ZipSend med vilke du kan skicka filer på max 2GB. Dock måste du använda betaltjänsten för att få skicka så stora filer som 2GB. Med gratistjänsten av ZipSend kan du dock skicka filer upp till storlek på 50 MB, vilket är ändå ganska bra.

Tjänsten fungerar så att ZipSend skickar en länk till Winzips servrar där den som får mejlet kan ladda ner filen från så du fyller inte upp din kompis brevlåda. En stor fördel med ZipSend jämfört med andra liknande tjänster är att den har ett plugin som integrerar tjänsten med MS Outlook, Gmail, Hotmail och Yahoo. Tjänsten har också möjlighet till kryptering och komprimering av filerna som skickas. Filerna som skickas med ZipSend är tillgängliga för nedladdning under 7 dagar.

För att använda ZipSend registrerar du dig för ett konto och laddar ner klienten. Sedan när du skickar den bifogade filen så kommer ett popup fönster där du måste fylla i inloggningsuppgifterna till ZipSend.

Winzip har också lanserat tjänsten Zipshare som jag skrivit om tidigare för att dela med sig av bilder på Facebook.

Länkar:

Addictive tips

Zipshare

Zipsend

WinzipLeave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>