En fjärdedel stänger av sitt antivirusprogram för att det slöar ner datorn


Enligt en undersökning som antivirusföretaget Avira gjort så stänger hela 25,15 % av användarna av sitt antivirusprogram för att de känner att det gör datorn långsammare. Det är rätt skrämmande att det är så illa. Det visar att användarna inte är nöjda med sina antivirusprogram. Dessutom har enligt undersökningen 63 % provat olika säkerhetsproudukter under ett år på samma dator.

Slutsatsen från undersökningen blir därför att tillverkarna av säkerhetsprogram och antivirusprogram måste fokusera mer på ett antivirusprogram som drar lite resurser från datorn och mindre på ”whistles and bells” med avancerade funktioner och flashigt utseende.

Här tycker jag att Avira är ett föredöme. Jag använder gratis Avira antivirus och det har skyddat mig bra utan att slöa ner datorn för mycket. Det som Avira är något sämre på är att ta bort virus om man fått in det på datorn. Då har jag använt andra progam som Malwarebytes anti malware som tog bort virus som Avira inte kunde ta bort.

Länkar:

Test av Antivirusprogram

Bästa antivirusprogrammet 2009

9 regler för att undvika datorvirus

Testa om din dator är säker

Checklista för att surfa säkert och skydda datorn mot virus, integritetshot och intrång

1 comment to En fjärdedel stänger av sitt antivirusprogram för att det slöar ner datorn

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>