Bloggare: Varning för MyTrendyPhone


Jag blev kontaktad av MyTrendyPhone som undrade om jag ville göra en produkttest av någon av deras produkter och sedan behålla produkten:

Hej,

Vi är MyTrendyPhone Sverige, en webbutik som säljer mobiltillbehör, PC och laptop tillbehör, Spelkonsol tillbehör, iPod tillbehör, iPad tillbehör, Foto och video tillbehör och vi undrar om du skulle vara intresserade av att ta emot och testa en av våra produkter? Vi skickar en produkt till dig och du gör en test, efter testen skriver du om produkt och länkar mot vår hemsida. En test bör omfatta några länkar (ett mot vår hemsida -www.mytrendyphone.se och ett mot en viss produktkategori) samt några bilder av den produkt du testar (du kan hitta produktens bilder på vår hemsida). Du behöver inte skicka produkten tillbaka. Du kan gärna behålla den produkten. Vi kan ordna detaljer om vi får ett positivt svar från dig. Om du har några andra idéer eller frågor kommer vi att vara mer än villiga att lyssna och svara dig. Tycker du att detta låter intressant? Hör gärna av dig. Vi hoppas att vi kommer att samarbeta i framtiden.

Mer information om vår webbutik kan du hitta på vår hemsida: www.mytrendyphone.se

MVH

namn borttageet
namn borttaget@mytrendyphone.dk

Mitt svar:

> Hej,
> Det låter intressant. Jag tackar oftast nej till att skriva om sånt jag
> inte är intresserad av. Senast fick jag förslag om att skriva om glasögon
> men jag har inte glasögon.
> Ge förslag på vilka produkter som ni vill att jag ska testa.
> Med vänliga hälsningar
> Sigge
> Datorkanalen.se

MyTrendyPhone svar:

Hej,

Så här:
Vi skickar en produkt till dig (du kan välja produkten själv, eller jag skickar några förslag). Det kan vara bluetooth headset, headset, batteriladdare eller ngn annan produkt och produkten får inte kosta mer än 40 EUR. Efter vi kommer överens om produkten, skickar jag produkten och nyckelord och länkar som jag behöver. Du skriver en tekst, publicerar den på din blogg och länkar ord jag behöver mot vår hemsida och vår shopp. Du kan skriva i teksten vad som helst och hur som helst. Du behöver  inte skriva så mycket om MyTrendyPhone och du kan skriva om produkten det du verkligen tycker om den. Du kan gärna behålla produkten och därför jag ger dig möjlighet att välja produkten själv så att du kan använda den senare. Låter intressant och ok?

MVH
Emma

Mitt svar:

Hej!
Jag undrar hur ni  förklarar att det finns ett massivt missnöje med
MyTrendyPhone på olika forum på nätet med missnöjda kunder? Bla. Prisjakt
med medelbetyget 4.4, minhembio.com, flashback, mfl.
Är det på grund av er låga trovärdighet som ni vill att jag ska sälja min
trovärdighet som bloggare till er att renommé snylta på?
Ni vet väl att på nätet kan man inte gömma sig om man inte är seriös som
företagare och blåser sina kunder.
Jag går inte på den lätte att ge er billiga länkar för att putta ner
kritik mot mytrendyphone i Googles sökresultat. Synd för er. Sköter ni er
mot era kunder så behöver ni inte gå ut och köpa länkar från bloggare.
Så nej tack, min trovärdighet kan ni inte köpa för 40 EUR. Jag vill inte
att mina läsare ska tappa förtroendet för mig genom att rekommendera
oseriösa skojarföretag som MyTrendyPhone.

Med vänliga hälsningar
Sigge
Datorkanalen.se

Är du bloggare och fått detta ”erbjudande” om att sälja din trovärdighet, så råder jag dig att tacka nej. Jag har sett att det finns några bloggare som redan har gått på niten (inga namn nämnda) och därför hjälper ett sådant oseriöst skojarföretag som MyTrendyPhone att överleva. Hela upplägget hur MyTrendyPhone där de skriver att en test bör innefatta länkar avslöjar vad företaget är ute efter dvs. köpta länkar och köpta inlägg.

Läs även vad Thord Daniel Hedengren skriver på TDH.se. ” Du har bara din egen trovärdighet. Skada den inte med den här typen av skräp.”

Är du kund och funderar på att handla hos MyTrendyPhone råder jag dig till att först kolla in mina länkar nedan om vad kunder tycker om företaget eller att Googla företaget. Det är ovanligt att man hittar ett företag som har så massiv kritik från missnöjda kunder som handlar på nätet där det avslöjas omedelbart om ett företag inte tar hand om sina (missnöjda)kunder.

Länkar:

Min hembio forum

Prisjakt.nu omdömen

http://tdh.se/mytrendyphone-och-vad-bloggare-bor-undvika/

https://www.flashback.org/t397944

1 comment to Bloggare: Varning för MyTrendyPhone

 • Daniel Jonsson

  Fan vilket bra svar! Det är precis såhär som de där oseriösa företagarna skall tas! Tyvärr dyker det upp fler och fler som försöker göra sig snabba cash men fullständigt skiter i allt vad uppförande, servicekänsla och kundrelationer heter. Jag hoppas bara att alla andra bloggare etc, därute verkligen förstår och läser mellan raderna när de får sådana här ”erbjudande”. Man ger ALDRIG bort någonting som företagare gratis. ALDRIG. Gör man det är man ju en välgörenhet och inte något som är vinstdrivande. Tänk alltså alltid på VARFÖR de skriver eller säger som de gör och VARFÖR de erbjuder de dem erbjuder. Det finns bakomliggande orsaker till ALLA handlingar och det enda sättet att se dem är att helt enkelt lära sig att ALLTID tänka kritiskt! Ifrågasätt, försök se det ur andra synvinklar, vad tjänar/förlorar du respektive motparten osv. Mycket enkelt tänkande, tyvärr verkar det vara svårare för vissa att plocka fram.

  Hela den här bloggen skulle fanimej vara ett obligatoriskt ämne i skolan! =)

  Tack för en underbar och underbart lärorik blogg!

  Mvh
  /Daniel

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>