Bästa antivirusprogrammet 2009


Nu har resultatet från antivirustestet som företaget AV-Comparatives som är en österrikisk icke vinstdrivande organisation som gör oberoende tester av antivirusprogram publicerats. Enligt AV-Comparatives oberoende tester så utnämner de Symantec till testvinnare av deras omfattande test av antivirusprogram. Symantec som vann testet med sitt Norton Antivirus får beröm för att man har förbättrat programmet så att det inte tar upp lika mycket resurser från datorn och därmed gör datorn långsammare. Jag har använt Symantecs Norton Antivirus för många år sedan och tyckte att det var bra men det tog upp alldeles för mycket resurser i form av minne och processorkapacitet. Nu har Norton Antivirus blivit bättre även på detta område även om man inte är bäst. Bäst på att dra lite resurser från datorn är enligt testet Avira antivir som blev utsedda till totala vinnare av AV-Comparatives antivirus test under 2008. I år får Avira kritik för att man har för många ”false positives”, dvs. Avira ger för många falskalarm och varnar för virus även om det inte är ett virus, men som liknar ett virus.

Övergripande resultat:

Guld: Symantec (Norton)

Silver: Kaspersky

Brons: ESET NOD32 – Antivirus

Tidigare års vinnare:

2008: Avira

2007: ESET

2006: ESET

2005: Kaspersky

2004: Kaspersky

Som synes är det samma program som presterar bra från år till år och skillnaderna mellan programmen i toppen är inte så stora. De program som oftast hamnar i toppen är Symantec (Norton), ESET NOD32 – Antivirus, och Kaspersky med gratisprogrammet Avira som uppstickare förra året. Väljer man något av dessa fyra program så får man garanterat ett av de bästa antivirusskydden man kan få. Även jag har bäst erfarenhet av de nämnda programmen som enligt det oberoende testet är de bästa antivirusprogrammen.

Länkar:

Kaspersky Sweden Homepage Klicka här

Avira

9 regler för att undvika datorvirus

Checklista för att surfa säkert och skydda datorn mot virus, integritetshot och intrång

Testet 2008

Expertester Avira vs Norton performance

TkJ

IDG

Nod32 nu för Mac OS X och Linux

2 comments to Bästa antivirusprogrammet 2009

  • Finns många som köper guld till underpriser. Så innan ni säljer ert guld så kolla upp dagens guldpris.

  • Som ägare till ett bokförlag som har hög internetnärvaro sedan flera år och med installerade datasäkerhetsprogram på flera av våra datorer från både Symantec Norton och Kaspesky kan jag konstatera att vi inte haft några virusintrång alls och är mycket nöjda med både Symantecs och Kaspeskys virusskydd. Vi har ingen erfarenhet av NOD32 – Antivirus.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>