5 orsaker till varför siddesign är viktigt för SEO


Det finns många som påstår att utseendet och design på webbsidan/bloggen är ganska oviktigt eller att du kan helt strunta i utseendet beroende på att det endast är innehållet som är viktigt för besökarna. Där håller jag inte alls med. Jag har 5 orsaker till detta, varför design påverkar din pagerank. SEO=Search Engine Optimization, finns det företag som sysslar med för att hjälpa (mot en rejäl betalning) företag och andra att hamna på Googles första sida, och helst som sökresultat nr 1 och få högsta page rank. Innehållet är dock viktigast, men man ska därför inte glömma bort sidans design när man lägger ner så mycket möda på att skapa innehåll, så att sidan blir svår att navigera och innhållet blir svåråtkomligt.

1. Bra siddesign spelar roll för sökmotorerna

Sökmotorer har ”quality indicators” som ger ett mått på en sidas kvalitet. Dessa ”quality indicators” visar om sidan är välproducerad, med ett solitt innehåll. De goda nyheterna är att många ”quality indicators” är relaterade till sajtens design.

Tex. så åstadkommer bra SEO design:

– Minimering av kod, vilket framhäver innehållet

– Placerar innehållet i början av sajtens källkod

– Använder HTML taggar och CSS för att indikera sajtens innehåll

2. God siddesign underlättar marknadsföring

På internet går mycket marknadsföring ut på att få länkar från andra sidor. Detta lyckas man med om man har intressant innhåll för andra att länka till. Bloggare eller webbmasters länkar dock hellre till en snygg sida en en som är ful som stryk även om den har ett bra innehåll. Dålig design kan förstöra en bra service eller ett bra innehåll.

3. God design gör märkesbyggande (”branding”) lättare

För att lyckas inom området SEO är det en nyckel att bli en auktoritet inom området. När man har blivit en auktoritet inom sitt område blir man en länkmagnet. Titta bara på T(ommy)KJ(ohansson). Han har uppnåt auktoritets status, vilket gör att han är framgångsrik och får enormt med inlänkar. Jobbet att bli en auktoritet underlättas om man har en god design som visar på gedigen kvalitet.

4. God design gör ett avtryck i design ”communityt”

Ett av internets största ”community” är design community. Det finns hundratals design gallerier och andra sajter som lyfter fram exempel på god design. Om man kommer med här så får man mycket uppmärksamhet.

5. God design minskar ”bounce rate”

Bounce rate är ett mätetal på hur många som kommer in på din sida för att direkt lämna den utan att klicka vidare och läsa någon mer sida. Alla känner inte till detta, men Google och andra sökmotorer mäter hur besökarna intragerar med din webbsida. Sökmotorerna tar denna statistik mycket allvarligt, eftersom om besökarna lämnar sidan direkt, indikerar detta att sökresultatet inte var det som besökaren förväntade sig. Eftersom sökmotorerna vill ha bra sökresultat, flyttar de upp sidor med låg bounce rat i page rank flyttar ned sidor i sökresultat som har hög bounce rate.


1 comment to 5 orsaker till varför siddesign är viktigt för SEO

  • Alla vägar leder till Rom. Det är ett känt ordspråk och har man varit i Rom så kan man förstå varför. Finns hur mycket fina saker som helt att se och uppleva såsom Colosseum och alla trevliga restauranger bara helt underbart.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>